Direcció ECNPL

Dr. Jaume Kulisevsky

Doctor en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Neurologia. Compta amb una extensa experiència de més de 20 anys dedicat al tractament de les malalties neurodegeneratives fent especial èmfasi a la malaltia de Parkinson i altres trastorns del moviment, àrea en la que es reconegut internacionalment

El Dr. Kulisevsky es un neuròleg de reconegut prestigi a nivell mundial que ha fet grans aportacions a l’estudi i tractament de malalties com el Parkinson, essent pioner a l’estat espanyol en la teràpia basada en Estimulació Cerebral Profunda.

És catedràtic de Neurologia de la facultat de Medicina  a la Universitat Autònoma de Barcelona, vicedegà d’estudis de post-grau de la mateixa, professor de recerca a la Universitat Oberta de Catalunya, director de la Unitat de Trastorns del Moviment del l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i director del grup de recerca de malaltia de Parkinson i altres trastorns del moviment del Servei de Neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Alhora, és el Cap del Servei de Neurologia a l’Hospital Universitari Dexeus i del Centre de Diagnòstic i Rehabilitació Neurocognitiva de Neurologia Institut Universitari.

La seva activitat clínica i investigadora s’orienta eminentment a la malaltia de Parkinson i altres trastorns del moviment. En aquest sentit, la seva trajectòria científica s’ha centrat en els trastorns cognitius i conductuals associats a les malalties dels ganglis basals i a l’impacte del tractament farmacològic. Resultat d’aquesta feina, ha publicat mes de 200 articles científics en revistes especialitzades i nombrosos capítols del llibre i guies mèdiques.

A nivell docent, ha publicat nombroses guies clíniques i és organitzador de diferents cursos, jornades i rotacions orientades a la formació de personal mèdic a nivell nacional i internacional. També ha dirigit més de 15 tesis doctorals.

Ha estat membre de la comissió experta pel desenvolupament d’instruments de valoració cognitiva en malaltia de Parkinson i per la definició dels criteris diagnòstics de deteriorament cognitiu lleu en aquesta malaltia per part de la Societat Internacional de Trastorns del Moviment.

Actualment es coordinador a Catalunya i Espanya de la Xarxa Europea d’Estudi de la Malaltia de Huntington i de l’estudi Enroll-HD, forma part de les comissions d’avaluació dels projectes de recerca de l’Instituto de Salud Carlos III, del Ministeri de Salud del Govern d’Andalusia i de l’Agencia de Gestió Universitària de Recerca (AGAUR). També és revisor de la Fundació per la Recerca Flanders (FWO).

Ha estat premiat amb el premi a la recerca de la Societat Española de Neurologia, ha estat investigador principal d’un gran nombre de projectes de recerca finançats per agents públics com la Marató de TV3 i l’Instituto de Salud Carlos III i entitats privades. També és investigador principal del Centre en Xarxa per a l’estudi de les malalties neurodegeneratives (CIBERNED) de l’Institut de Salut Carlos III.